5 november – Scouting Zonnestrijd eindigt met het weggeven van twee mooie prijzen! Scouting Oirschot was de eerste groep die het streefbedrag binnen heeft gehaald. Daarmee kunnen zij hun dak vol leggen met zonnepanelen. Om te vieren dat zij de eerste zijn, organiseren wij voor deze groep een Zonnefeest zodat hun gloednieuwe zonnepanelen straks extra feestelijk onthuld kunnen worden!

Ook werd de laatste originaliteitsprijs uitgeloofd. Scouting Eliboe wint de € 400 extra prijzengeld met hun uitdagende Obstacle Run & Build! Hieronder lees je hun verslag van die dag:

De Obstacle Run & Build, door Scouting Eliboe.

Zaterdag 31 oktober 2015 verzamelden alle welpen, scouts, afdelingsleden en stamleden zich om 11.00 uur in het Zwanenpark in het Vinkeveen om daar geld op te halen voor zonnepanelen op het dak van het clubgebouw van Scouting Eliboe Vinkeveen!

Voor de welpen en scouts was een Obstacle Run gebouwd die afgelegd moest worden. De welpen en scouts hebben hiervoor sponsoren gevonden die hen per ronde of voor een totaalbedrag wilden sponsoren. Hartstikke uitdagend, en wat hebben ze hun best gedaan!

De afdeling en stam hebben gepoogd zo dicht mogelijk bij de zon te komen! Dit door een zo hoog mogelijke toren te pionieren, waarop gestaan kon worden. Per meter hebben ook zij sponsoren geregeld die graag een bijdrage willen leveren aan zonnepanelen op het dak van het clubgebouw van Scouting Eliboe!


Zonnestrijd is afgelopen
In totaal hebben alle deelnemende groepen ruim 18 duizend euro met Scouting Zonnestrijd ingezameld! De crowdfundingactie is nu officieel afgelopen.