Natuur & Milieu zet zich met hart en ziel in voor een duurzame en gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen wij het verschil maken met schone energie, slimme mobiliteit en gezond voedsel. Natuur & Milieu wil dat het voor jou (ook) leuk, makkelijk én betaalbaar is om milieuvriendelijke keuzes te maken. Help ook mee om duurzame ontwikkelingen te versnellen zodat de elektrische auto een normaal onderdeel van ons straatbeeld wordt en de flexitariër de norm in supermarkt en restaurant is. En zodat elk huishouden voorzien is van schone stroom van windmolens en zonnepanelen. Kies voor een duurzame wereld en steun Natuur & Milieu.

De ASN Bank is de grootste duurzame bank van Nederland. Sinds haar oprichting in 1960 streeft de bank naar een duurzame, rechtvaardige samenleving. Een samenleving waarin mensen vrij zijn hun eigen keuzes te maken, zonder dat dit ten koste gaat van anderen. Een samenleving zonder armoede, waarin iedereen onderwijs kan volgen en beschikt over goede huisvesting en gezondheidszorg. Wie bankiert bij de ASN Bank, helpt een duurzame samenleving te bevorderen. Sparen, beleggen en betalen met respect voor mens, milieu en klimaat kan bij de ASN Bank.

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen.

Eneco levert en installeert speciaal voor deze actie de zonnepanelen bij de winnende Scoutinggroepen. Samen met hun 2.1 miljoen klanten en vele andere partners werkt Eneco aan ‘duurzame energie voor iedereen’. Zo is er altijd betrouwbare en schone energie, nu en straks. Het doel van Eneco is een volledig duurzame energievoorziening, waarin alle energie afkomstig is uit natuurlijke bronnen zoals wind, zon en water. Eneco heeft een zonnepanelensimulator waarmee mensen zelf een digitaal model van het huis kunnen maken en kunnen ervaren wat zonnepanelen opleveren. Dit is tevens te downloaden als app in de appstore.