Stap 1

Aanmelden!

Vanaf 20 mei tot 12 september 2015 (verlengde inschrijftermijn!) kan iedere Scoutinggroep zich aanmelden voor de nieuwe actie Scouting Zonnestrijd, waarbij de groepen zelf het geld voor zonnepanelen bij elkaar gaan crowdfunden. Die zijn niet alleen veel beter voor het milieu; voor de scouts is dit bovendien een mooie manier om zelf aan de slag te gaan met duurzame energie!

Stap 2

Dakcontrole & offerte

Eneco neemt vervolgens contact op met de groepen en er wordt gecontroleerd of het dak van het Scoutinggebouw geschikt is voor zonnepanelen. De groepen geven door hoeveel zonnepanelen zij voor hun gebouw bij elkaar willen sparen.

Stap 3

Crowdfunden

De strijd barst los op 5 september. De scouts hebben tot en met 31 oktober om het eindbedrag binnen te halen en gaan de wijk en het dorp in om geld in te zamelen voor hun panelen. Om ze op weg te helpen ontvangen alle groepen een promotiepakket met onder andere flyers, posters, handige teksten en tips.

Stap 4

Tussentijdse wedstrijden

Er is viermaal een bonus van maar liefst € 400 te winnen. Tweemaal voor de groep die het snelst het hoogste bedrag binnensleept en tweemaal voor de meest originele en creatieve inspanning. Bekijk hoe je kans maakt op dit extra prijzengeld! Voor de groep die als eerste het streefbedrag heeft binnengehaald, organiseren we een groot Zonnefeest.

 

Stap 5

Installatie van de zonnepanelen

Binnen twee maanden na afloop van de actie worden de panelen geïnstalleerd bij de succesvolle Scoutinggroepen. De zonnepanelen worden geleverd door Eneco en zijn van het merk Suntech, de omvormer is van het merk Omnik. Bij de keuze van de leverancier van de panelen en omvormers is in samenwerking met de ASN Bank ook gelet op duurzaamheid.

Stap 6

Geniet van jullie eigen zonne-energie!

Jaarlijks besparen jullie met de zonnepanelen wel honderden euro’s op de energierekening.