Jezelf kennen, het klinkt alsof het makkelijk is, maar helaas ligt het niet zo simpel. In principe is het hele leven een zoektocht en is het kennen van jezelf eerder een streven dan een doel dat te bereiken valt. Maar dat maakt het niet minder van belang. De zoektocht zelf kan heel veel brengen, mooie inzichten en leermomenten die je in de toekomt verder kunnen helpen. Jezelf kennen kan heel letterlijk opgevat worden maar ook inhoudelijk bedoeld worden. Dus aan de ene kant kun je zoeken naar je eigen afkomst, waar komen jij en je ouders eigenlijk vandaan? En aan de andere kant kun je meer zelfonderzoek doen, wie ben je nu eigenlijk en waarom doe je wat je doet?

Stamboom onderzoek

De letterlijke manier van jezelf leren kennen is eigenlijk een hele concrete weg waarin je je omgeving onder de loep gaat nemen. Je wordt op een bepaalde plek geboren, in een bepaalde familie, maar wat zegt dat eigenlijk over jou? Stamboom onderzoek is in dit geval heel leerzaam, archieven liggen vaak vol met informatie waar je nog geen weet van hebt. Vraag het eens na, de kans is groot dat je tot bijzondere ontdekkingen komt waar je eerder het bestaan niet vanaf wist. Op die manier ga je je eigen plek op de wereld op een hele letterlijke manier beter begrijpen.

Een paragnost

Ook een paragnost kan je helpen om jezelf beter te leren kennen maar dan meer op de inhoudelijke manier. Iemand die net wat meer kan zien dan een ander gemiddeld iemand, een paragnost kan bijvoorbeeld aura’s zien, die weer iets zeggen over je persoonlijkheid. Een voorbeeld kan zijn dat je eigenlijk heel erg in angst leeft, zonder dat je dat zelf doorhebt. Samen kun je kijken waar die angst vandaan komt, het kan zelfs bij paragnosten online zodat de drempel minder hoog is om die kant van jezelf te ontdekken.

Sterrenbeeld

Niet de kleine tekstjes aan het einde van de krant, maar het sterrenbeeld als gegeven kan veel informatie geven over wie je eigenlijk bent. Het kan zijn dat je aan de hand van je onderzoek naar je sterrenbeeld erachter komt dat je eigenlijk heel erg streeft naar harmonie maar ook last hebt van controle drang. Dit soort dingen kunnen zorgen voor veel helderheid in je hoofd, je gaat beter begrijpen waarom je bepaalde dingen doet en waar ze misschien vandaan komen. Soms moet je informatie eerst hebben om het op jezelf toe te kunnen passen.