Als je straks met pensioen bent, wil je natuurlijk wel van je oude dag kunnen genieten. Je wilt je geen zorgen maken over of je wel voldoende geld hebt om je uitgaven te kunnen betalen. Nu kun je op verschillende manieren sparen voor je pensioen. Dit kan bijvoorbeeld met een lijfrente- of beleggingsrekening of een bankspaarrekening. Dit zijn aanvullingen op je werknemerspensioen waarbij je periodiek geld stort. Maar, je kunt het ook op een andere manier doen. Heb je er al eens aan gedacht om te sparen voor je pensioen met zilver of goud? Hoe dat werkt, lees je in deze blogpost. 

Extra pensioen opbouwen 

In de meeste gevallen, als je in loondienst werkt, bouw je automatisch pensioen op bij jouw werkgever. Daarnaast krijg je een AOW, een basispensioen. Je kunt ervoor kiezen om (extra) pensioen op te bouwen. Dit is vooral handig als je ZZP’er bent of als er sprake is van een pensioengat doordat je een tijd niet hebt kunnen werken. Kies er dan voor om te sparen, te beleggen, een lijfrenteverzekering af te sluiten of kies voor banksparen.  

Je kunt ook kiezen voor een goud munt kopen, of een goudbaar. Zo beleg je eenvoudig in fysiek goud. Na een aantal jaren ga je het goud of zilver verkopen, en krijg je er meer geld voor terug. Dit komt doordat het goud en zilver in waarde stijgt. Het is dus een eenvoudige manier om extra pensioen op te bouwen.  

Waar koop je goud? 

In de meeste grote steden vind je wel een goud en zilver inkoop adres. Maar, ook in de kleinere steden of dorpen kun je ze tegenkomen. In die winkels kun je het goud of zilver ook eenvoudig verkopen als het juiste moment daar is. Houd hiervoor de koersen goed in de gaten. Daarnaast is het verstandig om, voor je je product gaat verkopen, het gewicht te weten. Zo weet je wat je ongeveer kunt verwachten aan waarde. De waarde verschilt per dag en ligt mede aan de kwaliteit van het goud. Zorg er in ieder geval voor dat je product puur goud of puur zilver is. Daarnaast krijg je bij een goudbaar een erkend keurmerk en echtheidscertificaat. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om je goudbaren, beleggingsmunten en andere zilver- of goudproducten online te bestellen. Je producten kunnen dan verzekerd worden verzonden en je betaalt in de meeste gevallen geen servicekosten.