In Nederland zijn er erg veel huishoudens met een kat. Als je een kat in huis hebt lopen, dan wil je graag dat hij het naar zijn zijn heeft. Je zorgt dat er altijd voldoende eten en drinken is en geeft voldoende aandacht. Al snel valt het je op dat je kat niet alleen geaaid wilt worden. De kat wilt namelijk ook spelen en gebruikt daar allerlei huishoudelijke spullen voor. Zo kunnen sommige katten zich vermaken met een prop op de grond, maar zijn er daarnaast ook katten die in de gordijnen klimmen. Indien je kat in de gordijnen klimt, is dat wat minder leuk. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste kattenspeeltjes. 

 

De interesse in een bepaald speeltje neemt af

Het kan zijn dat je verschillende soorten kattenspeelgoed hebt, maar de kat hier niks meer mee doet. Dit kan ermee te maken hebben dat de kat al meerdere keren met het speeltje heeft gespeeld. Hierdoor is het gaan vervelen en vindt je kat dat speeltje niks meer aan. Om er in dat geval weer voor te zorgen dat je kat plezier wel weer gebruik wilt maken van speeltjes, kun je het beste op zoek gaan naar nieuwe kattenspeeltjes. Bestel een aantal producten online en wissel deze na verloop van tijd af. Ga hierbij wel op zoek naar speeltjes met een andere structuur en kleur. Houd bij het kopen van het speeltje ook rekening met waar een kat in de natuur op jaagt. 

 

Welke kattenspeeltjes zijn leuk om in huis te halen?

Een kat ziet een speeltje eerder als een soort prooi. Het is daarom ook handig om een speeltje te kopen dat lijkt op een diertje waar ze in de natuur op jagen. Zo kan het bijvoorbeeld erg leuk zijn voor de kat als je een nepmuis koopt. Kies verschillende modellen met elk een ander formaat. 

Als je voor je kat een wat groter speeltje koopt, dan is de kans groot dat hij hier veel rustiger mee omgaat. Dit omdat bijvoorbeeld een rat in de natuur gevaarlijker is dan een muis. De kans is groot dat de kat het speeltje probeert vast te houden en uit te schakelen.

Naast dat de grootte invloed heeft op het jaaggedrag, is het ook leuk om te weten dat katten het leuk vinden als een speeltje kapot gaat. Dit zorgt er namelijk voor dat ze het speeltje nog vaker willen aanvallen. Gooi een speeltje dat een beetje kapot is daarom niet weg.