De meeste Nederlanders vinden het heerlijk om tijd in de zon door te brengen. Als er in ons land weinig zon wordt verwacht in de zomer, dan vertrekken we massaal naar landen waar er wel veel zonuren zijn. Echter, doordat ons land relatief weinig zonuren heeft, is het begrijpelijk dat ons lichaam hier niet helemaal op gebouwd is. Om ervoor te zorgen dat de zon geen lichamelijke schade veroorzaakt, dien je zonbescherming te gebruiken.

 

Smeer je goed in!

Uit diverse onderzoeken is er gebleken dat de mensen die zich niet goed insmeren tegen de zon, een grotere kans lopen uit huidkanker. Het is daarom van groot belang dat je hier je prioriteit van maakt en er niet te makkelijk over denkt. Een andere reden waarom het verstandig kan zijn om je in te smeren met zonnebrandcrème, is om te voorkomen dat je verbrandt. Het laatste waar je tijdens je vakantie op zit te wachten, is dat je een aantal dagen binnen moet blijven omdat je zo erg verbrand bent geraakt. 

 

Een hoed of pet draag je niet alleen voor de sier

Veel mensen denken dat een hoed of pet alleen wordt gedragen om er leuker bij te lopen. Echter, een hoed of pet kan veel meer dan dat betekenen. Zo zorgt zowel een hoed als een pet ervoor dat je niet de hele dag voor de zon in je gezicht krijgt. Naast dat het voorkomt dat je verbrandt, kan het ook verkoelend werken. Als je op vakantie gaat naar een warm land met veel zonuren, dan is het zeker aan te raden om een pet of hoed mee te nemen. 

 

Koop een leuke zonnebril

De hele dag in de zon moeten kijken kan erg vervelend zijn. Daarnaast kan het er in sommige gevallen ook voor zorgen dat je eerder moe wordt. Om te voorkomen dat je last krijgt van het felle licht, doe je er goed aan om een zonnebril mee te nemen. Wat voor zonnebril bij jou past, hangt onder andere af van of je normaal gesproken ookal een bril draagt. Als je standaard een bril draagt,a kun je het beste kiezen voor een clip on zonnebril. Dit model klik je als het ware op je gewone bril. Mocht je geen bril nodig hebben of lenzen dragen, dan kun je een leuke zonnebril kopen. Ga op zoek naar een model die je echt leuk vindt en probeer hem zo goedkoop mogelijk te scoren. Zo kun je bijvoorbeeld door verschillende sites met elkaar te vergelijken veel geld besparen.