Het is een welbewogen jaar geweest. Er is veel gebeurd, maar we zijn niet veel weggeweest. Door de pandemie zijn we vooral thuisgebleven en was het niet mogelijk om op reis te gaan. Dat was een grote teleurstelling voor velen. Er waren veel reizen al gepland en geboekt. Dit moest helaas allemaal worden geannuleerd of verzet. Nu we weer mogen reizen staan we allemaal te popelen om weer de wereld te gaan ontdekken. Het culinaire buitenlandse eten te proeven en de authentieke steden en dorpen te bezoeken. Normaal moesten we voor onze reis het een en ander regelen. De vluchten en het verblijf. Verder werd er veel op de bestemming ter plekke bepaald en uitgestippeld. Als er ver werd gevlogen naar landen met andere ziektes kon dit ook bepaalde vaccinaties met zich meebrengen.

Reisvaccinaties 

Deze reisvaccinaties verschillen per gebied, land en continent. Dit kan allemaal worden gecheckt op de site van vaccinatiesopreis.nl. Voor sommige bestemmingen zijn er een aantal vaccinaties verplicht, ook worden er een aantal vaccinaties aanbevolen. Hou er wel rekening mee dat sommige vaccinaties een aantal weken voor vertrek gehaald moeten worden. Bij een vaccinatie krijgt u een deel van een bacterie of virus via een injectienaald ingebracht. Uw lichaam gaat hier vervolgens antistoffen voor aanmaken, waardoor u de ziekte zelf niet meer kan krijgen of er minder last van heeft. De vaccinaties worden vaak gegeven in de bovenarm. De meeste inentingen geven een bescherming van bijna 100 procent. Het gaat op vaccinaties als hepatitis A, hepatitis B, DTP, buiktyfus, gele koorts, meningitis, cholera en nog een aantal anderen wat specifiekere vaccinaties. Na de vaccinatie bent u dan vaak één jaar of een aantal jaren beschermd. Bij een aantal specifieke vaccinaties kan een herhaalde injectie een bescherming van maar liefst 25 of 35 jaar worden. De kosten per vaccinatie zijn ook verschillend. Dit is allemaal eenvoudig terug te vinden op de site van vaccinatiesopreis.nl

Extra maatregelen door de pandemie

Door de pandemie zijn naast de normale voorbereidingen van de reis ook andere voorwaarden gekomen om te reizen. Zo moeten we volledig gevaccineerd zijn of een negatieve testuitslag hebben om te mogen reizen. Er zijn verschillende testen die gedaan kunnen worden. Bij vaccinatieopreis.nl verzorgen ze ook coronatesten voor reizen. Hier staan de verschillende testen uitgelegd, de PCR test, de antigeen sneltest en de serologie test. De serologie test is niet voor het aantonen van corona, maar voor het meten van immuniteit. Dit is dus niet nodig voor bij het reizen. Bij het testen voor corona staan sommige landen alleen PCR-testen toe, terwijl anderen ook antigeen testen toestaan. Dit verschilt per land, het is daarom handig om u goed in te lezen over de regels die uw vakantieland stelt. Niet alleen voor het testen maar ook voor de algemene regels die er gelden, die verschillen namelijk per land. Zo komt u niet voor verrassingen te staan op uw vakantie.