Het aanschaffen van een stapelaar is een grote investering voor je onderneming. Een stapelaar is een heftruck die wordt gebruikt om de productieprocessen in kleine ruimtes zo efficiënt mogelijk te maken. Je hebt tegenwoordig de keuze uit een hoop verschillende soorten heftrucks waarvan door de jaren heen een hoop modellen op de markt zijn gekomen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende merken die heftrucks produceren in verschillende prijsklassen. Een hoop om over na te denken dus voordat je een heftruck gaat aanschaffen.

 

Elektrische stapelaar kopen

Je kunt vandaag de dag zelfs kiezen uit elektrische of vrijdragende stapelaars. Elke stapelaar heeft zo zijn eigen functionaliteiten en kwaliteiten. Wat de beste stapelaar is voor jou, is afhankelijk van de functies waarvoor het apparaat gaat worden gebruikt. Een stapelaar kopen is niet iets wat je dagelijks doet en het is dan ook verstandig om de heftrucks goed met elkaar te vergelijken. Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten elektrische stapelaars. Je hebt een MSX-serie die is uitgerust met een staplatform en in een korte tijd veel producten kan verplaatsen. Deze MSX-serie is geschikt voor langere diensten of diensten die vlak achter elkaar worden uitgevoerd. De capaciteit van deze heftruck is rond de 1500 kg en de machine kan zowel zittend als meelopend worden bediend. Naast de MSX-serie heb je ook nog een MS-serie. Deze meeloopstapelaar kan tot wel 2000 kg heffen en is gemaakt om goed te kunnen functioneren in kleinere ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opslagruimte van kleinere ondernemingen. De bestuurder heeft bij de MS-serie optimaal zich op de vorkpunten en kan hierdoor de stapelaar goed bedienen.

 

Het gebruiken van een vrijdragende schakelaar

Je kunt als je een stapelaar wil gaan aanschaffen ook kiezen voor een vrijdragende stapelaar. Deze stapelaar heeft vaak een contragewicht. Een vrijdragende stapelaar wordt dan ook voornamelijk ingezet om goederen te vervoeren. De stapelaar kan niet heel erg de hoogte in en is dan ook vooral geschikt voor laag of middelhoog niveau. Wanneer je in grote magazijnen te werk moet gaan met hoge rekken is het dus niet verstandig om voor een stapelaar te kiezen. Wel kunnen ze een redelijk hoog gewicht aan en zijn ze erg geschikt voor het verplaatsen van pallets. Ook is het handig om goed na te denken over de ondergrond waar de truck moet gaan rijden. Op asfalt zul je een hele andere truck nodig hebben dan als je bijvoorbeeld ook door het zand en modder wil kunnen gaan.