Wil je er eens echt fijn tussenuit met je partner of misschien wel alleen? Gewoon even helemaal niks aan je hoofd, alleen maar even genieten van de rust? Dan raad ik je aan om online eens te kijken bij hotels op de Veluwe. Helemaal nu, in deze tijd van het jaar, nu de heide paars bloeit, zijn hotels op de Veluwe de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen weekendje fietsen of wandelen. Je kunt zelfs meerdere hotels op de Veluwe reserveren en dan van het ene naar het andere hotel lopen of fietsen. Een minivakantie in eigen land, hoe heerlijk is dat?

Hotels op de Veluwe zijn er genoeg

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ergens in een hutje op de hei belandt. Sterker nog, de hotels op de Veluwe zullen eerder in de bossen staan dan op de heide. Toch is die schitterende heide altijd dichtbij. Er valt zoveel te zien! Maak bijvoorbeeld een wandeling onder leiding van een boswachter en leer meer over alles wat er groeit en bloeit op de Veluwe. Of fiets een mooie route naar je volgende hotel. Je kunt in de hotels eten en drinken en vaak kun je een lunchpakketje meekrijgen. Vraag hier vooral even naar voor je gaat boeken.

Maak een bijzondere wandeling

Je kunt een speciale app downloaden waarop je een route kunt volgen. Deze app is vooral leuk met kinderen, je krijgt namelijk onderweg ineens opdrachten als: leg je naam met takjes of maak een filmpje terwijl je springt als een haas. Onderweg is er voldoende te beleven, ook voor de kleintjes. Zo kun je bijvoorbeeld een kabouterpad lopen en zijn er voldoende bomen om in te klimmen en natuurlijk de heide om verstopperje op te spelen. Wil je juist een weekendje weg zonder de kinderen? Ook dan zijn er speciale wandelapps te vinden. Ga op ontdekkingstocht naar de sporen van verschillende dieren en wie weet wat je allemaal tegenkomt onderweg!

Ga heerlijk uit eten en geniet van de schitterende Veluwe

Bij mijn familie en dus ook bij mij, zijn De Veluwe en een pannenkoekenrestaurant onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk valt dit niet onder de kwalificatie High Cuisine, maar toch, na zo'n hele dag buiten ben je wel toe aan een flinke pannenkoek. En waar kun je deze beter eten dan in zo'n authentiek pannenkoekenhuis? Ga vooral bij het raam zitten of zelfs op het terras en verwonder je over de eekhoorntjes die tot heel dicht bij durven te komen.